Bakkerij Koekkoek

Werken bij bakkerij koekkoek

Wil jij graag je dagen nuttig besteden, maar is een betaalde baan nog net een stap te ver? Bij Bakkerij KoekKoek helpen we jou graag om weer in beweging te komen. We kijken naar wat wél kan en naar wat jij wil en helpen jou graag om de eerste stappen over die drempel te zetten.

Hoewel het fijn is als je bakken leuk vindt, hoef je niet per se bakker te willen worden. Ook als je liever in de informatica werkt of droomt van een carrière als verpleegkundige ben je van harte welkom in de bakkerij. Terwijl we met jou samen alle mogelijkheden onderzoeken, leer je in de bakkerij algemene werkvaardigheden aan, zoals bijvoorbeeld het (op tijd) aanwezig zijn, zelfstandig werken en/of juist samenwerken en instructies opvolgen.

Werken bij bakkerij koekkoek

Ben jij

  • Tussen de 16 en 27 jaar. Ben je ouder of jonger dan dat, neem dan vooral even contact op om te bekijken wat de mogelijkheden zijn.
  • In behandeling bij een instelling in de omgeving, in beeld bij buurtteams of heb je een PGB?
  • Gemotiveerd om samen met leeftijdsgenoten in beweging te komen en heerlijke koeken en taarten te leren maken en in te pakken?
  • Minimaal 2 dagdelen per week beschikbaar?

Dan horen wij graag van jou!

Werken bij bakkerij koekkoek
Werken bij Bakkerij Koekkoek
Bakkerij Koekkoek

Hoe ziet zo'n dagdeel er dan uit?

Werken in de banketbakkerij betekent dat je minimaal twee dagdelen in de week koekjes en taarten komt bakken. De bakkerij is een levendige plek, waar je leert om met de verschillende machines en materialen biologische ingrediënten om te toveren tot heerlijk banket.

Er zijn verschillende werkplekken, waar je zowel alleen als samen met iemand kunt werken. We kijken naar de vaardigheden die je al hebt, die je wilt leren en wat je leuk vindt. Ingrediënten moeten afgewogen, gesneden en voorbereid worden. Mixen, kneden/rollen en het vullen van vormen gebeurt daarna. Er moet gebakken en gekoeld worden, en ook is het belangrijk dat alle materialen aan het einde van de dag weer schoon de kast in gaan.

Er wordt niet alleen gebakken in de bakkerij; de dozen voor de koekjes en de cakes moeten gestempeld en gevouwen worden, de koekjes afgewogen en vervolgens worden ze ingepakt en naar de klant gebracht.

Naast de werkzaamheden in de bakkerij, ga je ook drie kwartier in de week naar de prikkelarme sportstudio, waar je in groepjes van maximaal 4 jongeren personal training krijgt, aangepast op je eigen niveau. 

Ook hebben we regelmatig vrijdagmiddagborrels (alcoholvrij), spelletjesmiddagen en workshops of andere activiteiten. Deze zijn niet verplicht maar het zou wel tof zijn als je er bij bent.

Bakkerij Koekkoek

Interesse?

Heb jij belangstelling om bij ons te leren en werken? Vul dan het formulier in!

We horen graag van je.


Bakkerij Koekkoek
Bakkerij Koekkoek
Ga naar de inhoud